SILENT NOISE – WAGNER, GRARUP, JØRGENSEN OG DET TRAUMATISEREDE MENNESKE

Tre af de store i dansk kultur skaber visuel koncertoplevelse til støtte for torturoverlevere

Den verdensberømte krigsfotograf Jan Grarup, Raveonettes-frontmand, producer og filmkomponist Sune Rose Wagner og dansk rocks ikoniske mørkemand Steen Jørgensen har forenet deres forcer i projektet ’SILENT NOISE’. I tæt samarbejde med DIGNITY – Dansk Institut Mod Tortur opsætter de en original og visuel koncertoplevelse, som spiller på Det Kongelige Teaters Gamle Scene 19. oktober 2019 og i Musikhuset Aarhus 4. november 2019.

Jan Grarups fotos fra verdens mest voldelige konflikter vil sammen med originalkompositioner fra Sune Rose Wagner og Steen Jørgensen give en tidløs skildring af den historieløshed og apati, der præger vores samtid.
Kombineret med ubegribelige vidnesbyrd fra konflikternes traumatiserede overlevere, er målet at skabe et dystopisk værk, som med en flig af håb efterlader publikum påvirkede, indignerede og lidt mere handlingsparate.

Det bliver en rørende udfordring at skabe lyd til så smukke og smertefulde billeder – Steen Jørgensen og Sune Rose Wagner

Skabelsen af værket er netop begyndt og vil fortsætte helt frem til koncertdagen. Man kan derfor forvente det uventede, i en hidtil uset opsætning, på landets smukkeste scener.


OPDATERING 14-03-2019:

Kære gæster og andre interesserede i arrangementet Silent Noise med Wagner, Grarup og Jørgensen.

Vi er meget kede af at måtte meddele, at Steen Jørgensen desværre er blevet forhindret i at deltage i  arrangementet.

Steens oprindelige rolle var at agere den fortællende stemme i forestillingen. Samarbejdet imellem fotograf Jan Grarup og komponist og musikansvarlig Sune Wagner fortsætter som planlagt. Derudover er vi meget glade og stolte over at kunne meddele, at vores nye ambassadør Sara Omar, menneskerettighedsaktivist og forfatter, har sagt ja til at blive en del af aftenen.

”Vi er ovenud lykkelige for, at Sara Omar har valgt at indgå i vores projekt. Hun har om nogen en autentisk og vigtig stemme, og hun vil være et stærkt bidrag til vores opsætning”, siger Jan Grarup.

Sara Omar er blevet kaldt Danmarks modigste forfatter. Hendes fortælling om pigen Frmesk, der gennemlever et helvede af patriarkalsk undertrykkelse, fysisk og psykisk vold og umenneskelig behandling i Kurdistan og senere Danmark, solgte i over 50.000 eksemplarer den første måned. Siden udgivelsen har Sara Omar holdt stribevis af foredrag for fulde huse og modtaget en række priser og udmærkelser.

Vi glæder os meget til aftenen – det bliver en stærk og rørende aften på Det Kongelige Teaters Gamle Scene.


Dato og sted:

Det Kongelige Teaters Gamle Scene, 19. oktober 2019 kl. 21.00
Musikhuset Aarhus – Store Sal, 4. november 2019 kl. 20.00

Se facebookbegivenhederne her:
KØBENHAVN 19.10.2019
AARHUS 04.11.2019

 

VIL DU MED TIL KONCERTEN?

KOMMENDE EVENTS

No Events are found.