Internationale profiler indtræder i DIGNITY’s bestyrelse

Fremover bliver der ikke længere talt dansk ved bestyrelsesmøderne i DIGNITY. Som et led i en bredere internationaliseringsstrategi har DIGNITY optaget den østrigske menneskerettighedsjurist Manfred Nowak (foto th.) og den sydafrikanske psykolog Nomfundo Mogapi (tv.) i bestyrelsen, hvor arbejdssproget fremover er engelsk.

»Vi er meget glade for at kunne rekruttere nye stærke profiler til vores bestyrelse, der kan bidrage til vores udvikling som en toneangivende international menneskerettighedsorganisation med en fortsat vigtig dansk forankring«, siger DIGNITY’s direktør Rasmus Grue Christensen.

DIGNITY’s bestyrelsesformand, Christian Balslev-Olesen, fortsætter: »DIGNITY er både en specialiseret rehabiliteringsklinik, en aktiv fortalerstemme i ind- og udland, en international udviklingsorganisation og et moderne videns- og forskningscenter. Det afspejler vores nye internationale bestyrelse på fornem vis«.

Manfred Nowak er generalsekretær for Global Campus of Human Rights – en organisation, der med hovedkontor i Venedig arbejder for at fremme forskning og ekspertise i menneskerettigheder over hele verden. Inden for FN-systemet har Manfred Nowak beklædt en lang række fremtrædende poster, bl.a. som FN’s særlige rapportør om tortur i perioden 2004-10.

Nomfundo Mogapi er klinisk psykolog og direktør hos DIGNITY’s samarbejdspartner Centre for the Study of Violence and Reconciliation i Johannesburg. Hun har mange års erfaring fra arbejde i NGO-sektoren med voldsforebyggelse og med behandling af ofre for politisk vold og andre former for vold.

På januar måneds bestyrelsesmøde bød bestyrelsen også velkommen til et nyt dansk medlem, nemlig advokat Emil Kiørboe, der har speciale i socialret og menneskerettigheder. I de seneste par måneder er bestyrelsen derudover blevet suppleret af yderligere tre nye medlemmer: Lotte Leicht, der er europæisk direktør i Human Rights Watch, Camilla Noelle Rathcke, der er formand i Lægeforeningen, og Marie-Louise Nørredam, der er professor i migration og sundhed på Københavns Universitet.

DIGNITY’s bestyrelse består herefter af flg. medlemmer:

Formand Christian Balslev-Olesen, seniorkonsulent og tidligere FN-chef (udpeget af DIGNITY’s bestyrelse)

Næstformand Dea Seidenfaden, psykolog og områdechef i Københavns Kommune (udpeget af Dansk Psykolog Forening)

Louise Holck, direktør for Institut for Menneskerettigheder (udpeget af Institut for Menneskerettigheder)

Lotte Leicht, europæisk direktør, Human Rights Watch (udpeget af DIGNITY’s bestyrelse)

Manfred Nowak, generalsekretær for Global Campus of Human Rights (udpeget af DIGNITY’s bestyrelse)

Nomfundo Mogapi, psykolog og direktør hos Centre for the Study of Violence and Reconciliation (udpeget af DIGNITY’s bestyrelse)

Emil Kiørboe, advokat (udpeget af Advokatsamfundet)

Camilla Noelle Rathcke, overlæge, formand for Lægeforeningen (udpeget af Lægeforeningen)

Marie-Louise Nørredam, professor på Københavns Universitet (udpeget af Københavns Universitet)

Tomas Martin, seniorforsker, DIGNITY (medarbejdervalgt)

Seneste nyheder