Menneskeretsforkæmper til Mette Frederiksen: Spørg præsident el-Sisi om torturen i Egypten

Menneskeretsforkæmper til Mette Frederiksen: Spørg præsident el-Sisi om torturen i Egypten
Ahmed Mefreh, direktør for Committee for Justice

Tortur foregår systematisk i det land, som den danske statsminister besøger fra søndag til tirsdag, siger Ahmed Mefreh fra den egyptiske organisation Committee for Justice

Statsminister Mette Frederiksen besøger 12.-14. marts Egypten for at tale med præsident Abdel Fattah el-Sisi og premierminister Moustafa Madbouly, skriver Statsministeriet i en pressemeddelse.

På dagsordenen er blandt andet grøn omstilling og samarbejde om håndtering af irregulær migration, hedder det i pressemeddelelsen.

Ahmed Mefreh er direktør i den egyptiske menneskerettighedsorganisation Committee for Justice. Som aktiv forkæmper for menneskerettigheder har han været nødt til at gå i eksil. Han bor og arbejder i dag uden for sit land. Han minder om, at Mette Frederiksen også bør tale med de autoritære egyptiske ledere om den udbredte tortur og undertrykkelsen af menneskerettighederne i landet.

»Hundredvis af mine kolleger sidder i fængsel i Egypten under umenneskelige og nedværdigende forhold. Mange af dem har været udsat for tortur. Tortur foregår systematisk i Egypten«, siger Ahmed Mefreh i sin appel til den danske statsminister.

Se videoen nedenfor:

Seneste nyheder