Therese Rytter genvalgt som næstformand i Europarådets torturkomité

Therese Rytter genvalgt som næstformand i Europarådets torturkomité
Therese Rytter

DIGNITY’s juridiske chef er genvalgt som næstformand i det vigtige organ, der bekæmper tortur i Europarådets medlemslande

54-årige Therese Rytter blev onsdag genvalgt for en ny periode som næstformand for Europarådets Torturkomité – også kendt som CPT.

»Jeg er utrolig stolt af at blive valgt igen til posten som vicepræsident for CPT«, siger Therese Rytter, der er DIGNITY’s juridiske chef. Hun fortsætter:

»CPT er en ekstraordinær institution, som har bidraget markant til at forebygge og bekæmpe tortur og umenneskelig behandling rundt om på politistationer, fængsler, psykiatriske hospitaler og i flygtningelejre i Europarådets 46 medlemsstater«, siger hun. 

CPT besøger institutioner i Europarådets medlemslande, hvor mennesker er frihedsberøvet og holder øje med, hvordan de bliver behandlet. Delegationer fra CPT har uhindret adgang til institutionerne samt adgang til i fortrolighed at tale med indsatte, ansatte og andre, der kan give oplysninger om forholdene.

Efter besøgene afgiver CPT rapport til regeringen i landet. Rapporten indeholder CPT’s iagttagelser og anbefalinger og indgår i dialogen med regeringerne.

»Arbejdet i CPT er især vigtigt i disse år, hvor antallet af illiberale demokratier er på fremmarch og hvor vi ser torturens grimme ansigt opstå i nye kontekster, såsom i forbindelse med voldelige pushbacks ved EU’s ydre grænser og i form af brutale overgreb og krigsforbrydelser under væbnede konflikter«, siger Therese Rytter. 

Seneste nyheder