Tidligere patienter skal hjælpe flere traumeramte i behandling

DIGNITY har nedsat et Advisory Board af tidligere patienter, som har fået til opgave at rådgive DIGNITY om klinikkens behandlingstilbud. Formålet er, at flere traumeramte flygtninge skal have hjælp.

Hvert år behandler DIGNITY’s højtspecialiseret behandlingsklinik flygtninge med ar på sjælen efter krig, flugt og tortur.

For at sikre, at behandlingen hele tiden forbedres og er relevant for målgruppen, inviterede DIGNITY i efteråret 2023 syv tidligere patienter og pårørende fra blandt andet Ukraine, Syrien, Irak og Bosnien til at blive en del af at nystartet advisory board for klinikken.

»Vi er glade for, at vores tidligere patienter gerne vil hjælpe os med at blive et endnu bedre til at udvikle behandlingstilbud for flygtninge med traumer efter krig, flugt og tortur, « siger Nikolai Ceriser Roitmann, der er klinikchef i DIGNITY.

»Deres inputs er uvurderlige, fordi de selv og deres omgangskreds er målgruppen. Det giver derfor virkelig god mening at høre dem og involvere dem i arbejdet med at sikre et stærkt behandlingstilbud til traumeramte i Danmark.«

Borgerkrigen i Rwanda satte sig som psykiske ar

En af dem, som sidder i DIGNITY’s Advisory Board, er Dady de Maximo Mwicira Mitali,  som er fra Rwanda.

Han var ikke i tvivl, da han blev spurgt, om han ville være med Advisory Boardet.

»Vi torturoverlevere ved, hvad vi har oplevet, og hvordan tortur ændrer et menneske. Derfor er det vigtigt for mig, at jeg kan være med til at sikre, at endnu flere får behandling for deres traumer, « siger Dady og fortsætter:

»Det betyder også meget for mig personligt, at DIGNITY gerne vil have mig med i Advisory Boardet, fordi det viser, at de har tillid til mig, « afslutter han.

Læs Dady historie her →

 

Flere skal have hjælp

Siden efteråret har der været afholdt fire møder, og et af de emner, som er på dagsordenen, er, at endnu flere traumeramte børn og voksne skal have mulighed for at få behandling.

Majid Kanan, som har irakiske rødder, mener det er afgørende at nå ud til endnu flere traumeramte flygtninge, så de kan få hjælp. Han blev selv som ung udsat for tortur og levede i mange år med traumerne, indtil han i 2020 kom i behandling hos DIGNITY.

»Vi får mulighed for at pege på nogle af de ting, som kan forbedres,« siger han og håber, at forslagene fra Advisory board kan være med til at sætte initiativer i gang, som kan knytte DIGNITY tættere på målgruppen.

»Det har været afgørende for mig at komme i behandling, fordi jeg har lært at give slip på de traumer, som har forfulgt og præget mig i mange år. Derfor håber jeg, at endnu flere kan komme i behandling.«

Læs Majids historie her →

Har du eller én du kender brug for behandling?

DIGNITY’s behandlngsklinik er et højtspecialiseret og tværfagligt behandlingstilbud for flygtninge og deres familier med traumer efter krig, flugt og tortur.

Læs, hvordan man bliver henvist til behandling her: https://dignity.dk/klinik/

Seneste nyheder