MØD DIGNITY på Folkemødet 2024

Når Folkemødet 2024 skydes i gang på Bornholm, er DIGNITY repræsenteret. Vores direktør Rasmus Grue Christensen er tilstede på klippeøen for at debattere menneskerettigheder, magtanvendelse, civilsamfundets råderum og traumebehandling efter krig, flugt og tortur.

DIGNITY deltager i følgeende debatter på Folkemødet:

TORSDAG d. 13. JUNI 2024

Civilsamfundet ud af statens skygge

Kl. 13.00-13.45 – Folk og Tro (J – 46)

Sammen med generalsekretær for KFUM’s Sociale Arbejde, Peder Meisner, folketingsmedlem for Det Konservative Folkeparti, Helle Bonnesen, formand for Indre Mission, Hans-Ole Bækgaard, og generalsekretær for Indre mission, Jens Medom Madsen, skal Rasmus Grue Christensen deltage i en debat om, at civilsamfundet er under forandring.

I debatten kommer de blandt andet ind på:

  • Hvad civilsamfundet rolle er i forhold til staten og statens syn på den?
  • I en tid hvor foreningsliv, frivillighed, fællesskaber og ’det fælles’ er under pres, har det moderne civilsamfund så en fremtid – også den religiøse del af den
Traumer og trivsel for unge med flugterfaring

Kl. 17.00-17.50 – Ungdommens scene – DUF (B – 10)

Sammen med direktør for DFUNK – Dansk Flygtningehjælps Ungdom, Tarek Ziad Hussein, forperson for Red Barnet Ungdom og fortæller fra DFUNK, Haya Termanini skal Rasmus Grue Christensen undersøge, hvordan ubehandlede traumer kan nedarves, udvikles til egne traumer og påvirke unges fremtid og trivsel på kort såvel som lang sigt.

Debatten forsøger at finde svar på, hvordan sikrer vi, at unge med flygtningebaggrund får bedre adgang til behandling deres traumer.

FREDAG d. 14. JUNI 2024

AI – ven eller fjende i kampen for menneskerettigheder?

Kl. 11.00-11.50 – Gårdhaven – Havnegade (G – 29)

Sammen med Forsvarsakademiets dekan, Henrik Breitenbauch, nordisk direktør for forretningsudvikling hos SAS Institute, Lars Kirdan, direktør for Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur, Rikke Hougaard Zeberg, og Deputy CEO for BEC, Lars Malmberg, skal Rasmus Grue Christensen debattere, hvordan nye digitale teknologier, herunder kunstig intelligens, rummer både muligheder og udfordringer for menneskerettighedsforkæmpere verden over, og forsøger at finde svar på, hvordan vi sørger for, at kunstig intelligens bliver en ven og ikke en fjende i kampen for menneskerettigheder.

Rettigheder og magt – når borgere møder politiet

Kl. 13.00-13.45 – Politi (A – 6)

Sammen med rigspolitichef, Thorkild Fogde, og lektor, kriminolog og politiforsker ved Lunds Universitet, David Sausdal, skal Rasmus Grue Christensen forsøge at finde svar på, hvordan tilliden mellem borgerne og politiet kan opretholdes, mens politiets mandat og borgernes menneskerettigheder respekteres.

Danske fængselspladser i Kosovo – utopi eller realitet?

Kl. 14.00-14.40 – Institut for Menneskerettigheder (F – 16)

Sammen med forbundsformand for Fængselsforbundet, Bo Yde Sørensen, retsordfører for Moderaterne, Tobias Grotkjær Elmstrøm og direktør for Institut for Menneskerettigheder, Louise Holck skal Rasmus Grue Christensen debattere om Danmark med en eksternalisering af 300 fængselspladser til Kosovo kan garantere, at internationale menneskerettighedskonventioner bliver overholdt, og om forholdene vil svare til danske fængselsstandarder.

På vores sociale medier kan du holde dig opdateret med debatterne på Folkemødet ved at følge DIGNITY_DK og Rasmus Grue Christensen på det sociale medie X.

Seneste nyheder