Behandling i varmtvandsbassin for traumatiserede flygtninge

Behandlingen er målrettet patienter, der er bosat i København og omegn og ønsker at styrke evnen til at leve en aktiv hverdag på trods af symptomer på stress og smerte.

Formål:

Formålet med behandlingen er at styrke patientens evne til at leve en aktiv og meningsfuld hverdag på trods af smerter og stress.

Forventet behandlingseffekt:
  • Afslapning og stressreduktion: Vandets opdrift og varme skaber en beroligende effekt på kroppen og stimulerer produktionen af endorfiner, der fremmer generel afslapning.
  • Forbedret søvn: Ophold i varmtvandsbassin fremmer en følelse af dyb afslapning, hvilket kan have positiv betydning for både søvnkvalitet og rytme.
  • Lindring af muskelsmerter og forbedret blodcirkulation: Behandlingen fremmer fleksibiliteten generelt i kroppens væv samt varmen får blodkarrene til at udvide sig.
  • Mentalt velvære: Behandlingen kan have positiv virkning på såvel reduktion af angst som depression.
Hvor og hvordan:

Behandling i terapibassinet kan tilbydes via henvisning fra egen læge. Alle patienter vil indledningsvist blive tilbudt individuel visitation. Hvis patienten er inden for målgruppen, er tilbuddet gratis.

Behandlingen forgår på hold opdelt efter køn og varetages af en erfaren fysioterapeut. Vanddybden i bassinet varierer fra 1,10-1,30 meter, det er således ikke nødvendigt at kunne svømme for at modtage behandlingen. Vandtemperaturen er 33,5 grader. Der er adgang til bassinet via en trappe og der forefindes gang-barre i vandet, diverse opdriftshjælpemidler samt et spa med massagedyser.

Patienter skal medbringe eget badetøj og håndklæde. Terapibassinet kan ikke benyttes ved inkontinens, åbne sår, ukontrolleret hjerte-, nyre-, lunge- eller blodtrykslidelser.