DIGNITY styrker den forskningsbaserede behandling af traumatiserede flygtninge

To nye forskere skal bidrage til at øge viden og forbedre behandlingen af traumeramte flygtninge fra krig, flugt og tortur.

DIGNITY har ansat Sabina Palic som klinisk forsker, hvor hun fremover skal bidrage til arbejdet med den ’Den Danske Traume Database for  flygtninge’ (DTD-databasen) og udvikle klinikkens behandlingstilbud på baggrund af den nyeste viden på området. Hun kommer fra en stilling som klinisk forsker på Kompetencecenter for Transkulturel Psykiatri i Region Hovedstadens Psykiatri og har skrevet sin ph.d. på Videnscenter for Psykotraumatologi. Sabina har en række videnskabelige publikationer bag sig og har arbejdet med traumeramte flygtninge gennem hele sin karriere.

Desuden har DIGNITY ansat Line Bager som ny post.doc. I samarbejde med Center for Registerforskning skal hun også bidrage til at udviklingen DTD-databasen og DIGNITYs behandlingsarbejde. Hun kommer fra en stilling som ph.d.-studerende ved Center for Registerforskning, hvor hun blandt andet har undersøgt forekomsten af psykiske lidelser blandt børn af traumatiserede flygtninge. Line har en MSc. i Global Sundhed fra Københavns Universitet og har læst udviklingsstudier og økonomi på SOAS, London.

Direktør for DIGNITY, Rasmus Grue Christensen udtaler:

»Jeg er glad for at byde Sabina og Line velkommen i DIGNITY. De er begge meget stærke forskningskapaciteter, der skal være med til at løfte kvaliteten af behandlingen af traumatiserede flygtninge – ikke kun i vores egen klinik i Danmark, men også i vores mange  indsatser rundt omkring i verden«

Seneste nyheder