Ny dansk satsning skal fremme unges rettigheder i Mellemøsten og Nordafrika

DIGNITY skal stå i spidsen for nyt ambitiøst konsortium af danske og arabiske menneskerettighedsorganisationer under Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram (DAPP).

Programmet, som der er afsat i alt 460 mio. kr. til, starter 1. juli 2022 og løber over de næste fem år (2022-27). Det skal fremme og styrke unges rettigheder gennem støtte til uafhængigt civilsamfund, hvor unge indrages og får medindflydelse. Samtidig skal programmet støtte regeringer i Mellemøsten og Nordafrika i at indrette deres lovgivning og institutioner, så unge sikres medindflydelse og menneskerettighederne respekteres.

DIGNITY vil lede og få sekretariatsfunktionen i det nye konsortium af organisationer. De øvrige organisationer i konsortiet er Institut for Menneskerettigheder, International Media Support og KVINFO. Konsortiet støttes desuden af underleverandører, herunder den tunesiske organisation Munathara, de internationale organisationer EuroMed Rights og Euro-Mediterranean Foundation of Support to Human Rights Defenders samt de danske organisationer Danner, LGBT+ Danmark og Sex & Samfund. Sammen vil organisationerne støtte og arbejde sammen med et stort antal civilsamfundspartnere og institutioner i Mellemøsten og Nordafrika.

Direktør glæder sig

DIGNITY’s direktør Rasmus Grue Christensen (billedet) glæder sig ved udsigten til fortsat at kunne gøre en stor og vigtig indsats i kampen for menneskerettigheder i Mellemøsten og Nordafrika:

»Den globale kamp for menneskerettigheder og demokrati har aldrig været vigtigere. Derfor er jeg enormt glad og taknemlig for, at DIGNITY nu skal stå i spidsen for et stærkt konsortium af danske og arabiske menneskerettighedsorganisationer, der sammen skal fremme demokratiske reformer, ligestilling og menneskerettigheder med særligt fokus på unges vilkår i Mellemøsten og Nordafrika i de næste fem år«, siger han.

Menneskerettighedsindsatsen er den ene af to søjler i DAPP-programmet for de kommende fem år. Den anden søjle handler om at skabe arbejdspladser i Mellemøsten og Nordafrika.

Seneste nyheder