Nye film er en håndsrækning til PTSD-ramte flygtninge under corona

Med fire film på fire sprog har DIGNITY nu afsluttet projektet »Du er ikke alene«, som er en hjælp til traumatiserede ofre for krig, flugt og tortur under corona.

Filmene udkommer på arabisk, farsi, engelsk og dansk. Der er dels to korte film indspillet med professionelle skuespillere om PTSD og om at komme til et nyt land som flygtning, dels to små animationsfilm: en om PTSD-symptomer og en med konkrete hverdagsråd til mennesker, der som følge af traumer oplever stress, anspændthed og uro.

Se filmene her, hvor der også er andre gode råd til traumeramte.
De udgør anden fase af »Du er ikke alene«-projektet, som er finansieret af Trygfonden.

På besøg hos patienterne

Første fase af projektet blev realiseret i maj 2020, da næsten 300 ’hjælp-til-selvhjælps-pakker’ blev distribueret over det meste af Sjælland til tidligere og nuværende patienter hos DIGNITY og til mennesker på DIGNITY’s venteliste.

I pakkerne, der var individuelt sammensat til hver enkelt patient eller familie, kunne der være alt fra en vægkalender til træningsudstyr fra DIGNITY’s fysioterapeuter, vitaminpiller, beroligende te, børnebøger, legetøj og meget andet.

»Vi oplevede mennesker, der blev helt vildt rørt over vores besøg. Jeg talte med en kvinde, der ikke havde være uden for sin dør i flere måneder, og alle ville invitere os indenfor på kaffe og kage«, fortæller projektleder Kari Øygard Larsen, der sammen med flere andre DIGNITY-medarbejdere kørte rundt med pakkerne i dagene op til ramadanen i maj. Med videoerne og hjemmesiden, der er gået online i januar 2021, er projektet nu afsluttet.

Tryghed under corona

Marie Høgh Thøgersen, chef for DIGNITY’s rehabiliteringsklinik, siger:

»Det har på alle måder været et utrolig vellykket og meningsfyldt projekt for vores patienter i en tid, hvor de har været særligt udsat. Pakkerne, som kom ud til patienterne i foråret, havde et relevant indhold og skabte både glæde og tryghed under den første coronabølge«.

Hun glæder sig nu over projektets »ualmindelig stærke og nærværende film«:

»Filmene udspringer af et utrolig fint samarbejde mellem brugerpanelet, behandlerne og filmkunsterne og vil kunne bruges til at understøtte vores behandling af traumatiserede flygtninge i mange år frem«, siger hun.

Filmene vil nu blive lanceret på Facebook, så andre traumatiserede flygtninge i Danmark kan blive opmærksomme på DIGNITY og andre relevante behandlingstilbud.

De to animationsfilm og Facebook-kampagnen er lavet af det københavnske kommunikationsbureau Kompas. De to øvrige film (som vi viser stillbilleder fra her) er instrueret og produceret af Signe Grandorf.

Seneste nyheder