Psykosocial hjælp gør en vigtig forskel for overlevere og lokalsamfund

DIGNITY arbejder internationalt med at styrke adgangen til psykosocial hjælp for mennesker, der er udsat for vold og tortur. I de næste måneder sætter vi fokus på det arbejde, og hvorfor psykosocial støtte er afgørende for at genopbygge tilværelsen.

Som Verdens Sundhedsorganisationen WHO understreger, er der ingen sundhed uden mental sundhed.

Derfor arbejder vi sammen med partnerorganisationer over hele verden  for netop at sikre mental sundhed efter vold, krig, flugt og tortur.   

Det gør vi blandt andet i Jordan, hvor vi samarbejder med lokale psykologer og fysioterapeuter, der kan behandle overlevere efter tortur, flugt og krig, og i Kenya, hvor vi samarbejder med lokale sundhedshjælpere, som yder psykosocial hjælp i udsatte samfund, hvor adgangen til sundhed er begrænset, og hvor vold er udbredt.  

»Vi arbejder med lokale partnere og træner ofte lokale sundhedshjælpere, fordi det sikrer at vores indsatser er bæredygtige,« siger Gitte Rønde, der er psykolog i DIGNITY’s, og blandt andet ansvarlig for at træne vores partnere og lokale sundhedshjælpere i psykisk førstehjælp og korte terapiforløb.

»Vold og mental sundhed er ofte også forbundet med høj stigmatisering og det kan gøre det svært at søge hjælp. Derfor er det vigtigt, at vi arbejder med på den ene side at mindske stigmatiseringen omkring vold og mental sundhed, samtidig med at vi øger adgangen til psykosociale indsatser for mennesker, der har været udsat for vold og tortur.«

Herunder kan du møde nogle af de mennesker, som DIGNITY samarbejder med, og dem, som ved at psykosocial støtte gør en verden til forskel.